Diploma’s in CLW

Voor het eerst kan CLW diploma’s secundair onderwijs uitreiken. Vier leerlingen presenteerden vandaag hun eindwerkje voor een jury van interne en externe leden. Een prestatie voor jongeren die deeltijds werken en deeltijds schoollopen. Alle vier beseffen ze dat een diploma grotere toekomstperspectieven biedt.
Laurent stelde Parijs voor; hij heeft nog totaal geen zicht op z’n eigen toekomst. Vermits hij geld wil verdienen, zal hij moeten werken maar welk werk hem ligt is hem nog niet duidelijk.
Jorre maakte een eindwerk over Philippe Geubbels. Julie beleeft haar allerlaatste schooldagen want zij stapte al vroeger in het diplomaproject. Zij werkt in een superette en bestudeerde het koopgedrag van klanten die almaar meer sportdranken aanschaffen. Emerance verdiepte zich in haar werkplek, het woon- en zorgcentrum Sint-Barbara in Begijnendijk. Zij weet heel zeker dat de horecasector voor haar geknipt is.
Al deze leerlingen stapten op verschillende momenten in het diplomaproject. Sinsdien is hun schoolwerk groter en intenser: zelfstandig werken en moeilijkere leerstof verwerken zijn vaardigheden die het hen mogelijk maakten een volwaardig diploma secundair te behalen binnen het deeltijds onderwijs.
De kleine receptie betekende een dikke proficiat aan de leerlingen en hun begeleidende leerkrachten.


Klik hier voor een diashow (9 foto’s).

Invitatie

This entry was posted in CLW, Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *