Putignano te gast bij 4ABC – 4 -: bye bye Putignano

Wat gaat de tijd toch snel! Donderdag hadden we een lange dag met een bezoek aan het Gravensteen in Gent, om daar onder leiding van een gids naar moordwapens te zoeken. Wie wou kon op eigen houtje Gent verkennen in zijn middagpauze. Daarna zetten we koers naar Brugge. Het Venetië van het noorden mocht niet op ons programma ontbreken.
Vrijdag kozen we voor openbaar vervoer: met de trein naar Antwerpen. Na de verkenning van het historisch centrum was het tijd om nog wat te shoppen. ’s Avonds zagen we elkaar terug op de farewell dinner. Het was nog niet het definitieve afscheid, maar hier en daar werd er al een traan weggepinkt.
Die tranen waren heel wat talrijker bij het echte afscheid op zaterdagmiddag. De vader van Maarten had nog voor een leuke attentie gezorgd: een groepsfoto van op de farewell dinner kreeg iedereen als aandenken mee. Dank je wel mijnheer Van den Bosch!
En dat het goed geweest was, bleek uit de enquête die we de Italiaanse leerlingen op weg naar Zaventem lieten invullen. De uitstappen en activiteiten werden positief beoordeeld en op onze vraag “Hoe kunnen we ons programma in de toekomst verbeteren?” kregen we volgende suggesties: “more than a week” en “repeat this gorgeous experience more times”.
In oktober 2012 hebben wij een fantastische week in Putignano gehad, en we zijn heel blij dat we de Italianen de afgelopen week in België een gelijkaardige ervaring hebben kunnen bezorgen!
vbl


Klik hier voor een diashow (18 foto’s).

This entry was posted in Bezoekers, Binnenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *