Putignano te gast bij 4ABC – 3-

Dinsdag werd een sportieve dag. De voormiddag brachten we in de Hungaria in Leuven door. Voor de durvers was er het muurklimmen en hoogteparcours. Voor de anderen was er de speleobox. Dat leek een gemakkelijk alternatief, maar het was voor sommigen een hele opgave om zich in het donker in allerlei bochten te wringen om het parcours af te leggen. Een Italiaanse leerling verloor er zijn gsm. Toen iedereen uit de speleobox was, werden alle nooddeurtjes geopend en probeerden we gespannen de trillende gsm te lokaliseren. In het ballenbad van de speleobox moest er gezocht worden en gelukkig ook gevonden.
Na een zalig zomerterrasje in Leuven voor de lunch zochten we de koude op: schaatsen in Haasrode. Met wat hulp van 4ABC voelde vrijwel iedereen zich al snel als een vis in het water. Of moeten we zeggen: als een pinguïn op het ijs? Isabella, een Italiaanse leerling, had echter pech, ze viel slecht en eindigde met haar pols in een plaaster. Dat belette haar niet om woensdag ook van de partij te zijn.
Woensdag zat her verkeer mee, en we arriveerden supersnel aan het Atomium. Daarna bezochten we het Parlamentarium, een interactief museum dan ons in alle EU-talen beter informeerde over het verenigde Europa. Na een zomerse picknick in het Jubelpark wandelden we langs de bezienswaardigheden van Brussel. Het koninklijk paleis, het federaal parlement, de Sint-Goedele- en Sint-Michielskathedraal en de Grote Markt passeerden de revue. Met Manneke Pis, het Hard Rock Café en een Brusselse wafels sloten we de dag af.
vbl


Klik hier voor een diashow (20 foto’s).

This entry was posted in Bezoekers, Binnenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *