Kwakzalver

Dinsdag 26 februari mochten de leerlingen van 5ACD en 6ACD genieten van een wervelende voorstelling van de ‘Kwakzalver’ in CC Het Gasthuis.
Het Ongerijmde maakte een hedendaagse versie van de klassieker ‘Le Médecin malgré lui’ van Molière en speelde in zijn eigen specifieke stijl een farce vol huiselijk geweld, wraak, hebzucht, oplichterij en … ware liefde.
Dat de opvoering gesmaakt werd, getuigen volgende reacties van de leerlingen.

Kwakzalver

”Kwakzalver” was een interessant toneelstuk voor de jeugd door het sterke begin. De jongeren hadden direct hun aandacht bij het stuk door de opvallend moderne muziek. Dit verwacht men echter niet bij een remake van een klassiek Frans toneelstuk. Het stuk werd opgevoerd door vier personen in plaats van twaalf, maar daar ondervond het publiek geen hinder van. Dit kwam door de vlotte kostuumveranderingen en het gebruik van een levensgrote pop. Doorheen de voorstelling werd er hard gelachen met deze komische voorstelling. Het toneel eindigde met een ‘happy end’. Toen het toneelgezelschap naar voren kwam, volgde er een daverend applaus. Zelfs toen de acteurs het podium verlieten, bleef het publiek klappen en kwamen ze voor een tweede keer op en namen hun applaus hartelijk en met een grote glimlach in ontvangst.
Het was een goed komisch stuk dat beter was dan eender welk ander toneel dat ik al gezien heb. Ik zal het niet snel vergeten.
Quinten 5D

Kwakzalver

De acteurs verdienen een dikke pluim voor hun werk, want ze hebben het verhaal heel goed uitgebeeld zonder al te veel materialen en attributen. De overgangen tussen de verschillende scènes waren echt goed door de moderne muziek van Skrillex.
Algemeen vond ik dit een zeer goed en grappig toneelstuk. Het beste toneel dat ik al ooit heb gezien met de school.
Yentl 5D

Het toneel “Kwakzalver” was naar mijn persoonlijke mening het beste en meest aangename toneel dat we met het Damiaaninstituut al hebben bekeken.
Dit kwam onder meer door de professionaliteit waarmee de acteurs het toneel aanpakten. Het is zeker en vast aan te raden om naar andere voorstellingen van dit gezelschap te gaan kijken.
Daan 5D

Het toneel ‘kwakzalver’ is echt een aanrader!
De ludieke manier waarop ze het stuk aangepast hebben aan onze moderne tijd is echt geweldig. De acteurs weten er een meeslepend stuk van te maken ondanks het gebrek aan decor en het feit dat ze met vier acteurs elf rollen moeten vertolken. Ze hebben de rolwisselingen zo mooi gedaan dat je helemaal geen moeite hebt om het stuk te kunnen volgen. Ik heb er in ieder geval erg van genoten.
Steffi 5C

Het toneelstuk trok meteen de aandacht met de muziek van Skrillex en Netsky, twee namen die elke jongere ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Ook de acteurs waren geen onbekenden. Het stuk begon dus veelbelovend: leuke eigentijdse muziek, bekende gezichten en een flinke dosis humor verwerkt in de verhaallijn. Jammer genoeg verloor ik mijn aandacht naar het einde van het stuk toe. De verhaallijn evolueerde niet; het verhaal was eerder sober uitgewerkt. Ook de humor ging al gauw vervelen, na een tijdje werd ze langdradig. Kortom, er waren heel wat leuke scènes maar het stuk miste wat broodnodige variatie. Leuke bewerking, maar niet echt top.
Lotte 6D

Kwakzalver

This entry was posted in Events, Nederlands, Taal, toneel and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *