TO WALK AGAIN

Van een leerling van 6JK kreeg DIABLOG het onderstaand verslag.

Op maandag 26 november zijn we met 6J en 6K op bezinning geweest. We hadden samen besloten om naar SPORTA te gaan in Tongerlo. Onze uitstap begon ’s morgens om kwart voor 9 aan de bushalte. Toen we in Tongerlo aankwamen moesten we eerst nog een dik kwartier stappen, de meeste van ons zagen er tegen op, zeker ’s morgens in de koude. Op SPORTA aangekomen werd ons gevraagd alles weg te zetten en ons klaar te maken voor de teambuilding activiteiten. We werden opgedeeld in groepjes van 4 om 4 verschillende activiteiten in te oefenen voor latere wedstrijdjes. Het ging om de volgende oefeningen: zich in een rupsband voortbewegen, in een zak verderspringen, zich met z’n allen verplaatsen op 2 latten en zich zo snel mogelijk verplaatsen op een mat die werd voortgetrokken terwijl de rest sprong.
Voor het laatste half uurtje hebben we moeten samenwerken om met z’n allen 1 persoon die op een houten A stond voort te bewegen, dit vroeg veel kracht en vooral samenwerking.
Rond kwart voor 11 gingen we terug naar binnen. De meesten van ons hadden al honger en aten snel iets voor de mensen arriveerden die informatie kwamen geven over de stichting TO WALK AGAIN. We hebben kunnen zien hoe mensen met een fysieke beperking toch nog kunnen sporten.
In de namiddag hebben we zelf kunnen kennismaken met sporten voor gehandicapten. Zo konden we met verschillende types handbikes rijden en hebben we aan rolstoelhockey gedaan. Beide sporten werden afgesloten met een wedstrijdje. Het was voor ons allen een zeer leuke maar toch ook leerzame dag.


Klik hier voor een diashow (22 foto’s)

This entry was posted in Bezinning, Excursie, Gezondheid, Sport and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *