Romeo en Julia

Dinsdag 27 november mochten de leerlingen van 4ABCEFGHKM genieten van een wervelend spektakel ‘Romeo en Julia’ in CC’Gasthuis.
Het toneelgezelschap, Kollektief D&A, stond voor de moeilijke uitdaging om het wereldberoemde stuk van William Shakespeare op een toegankelijke en boeiende manier voor jongeren te brengen.

William Shakespeare
Dat de acteurs grandioos in hun opzet slaagden, getuigen volgende reacties van de leerlingen.

Ik vond dat het toneel heel geslaagd was. De acteurs leefden zich heel goed in hun rollen in. Ondanks het feit dat er slechts vier acteurs meespeelden, wat heel weinig is, was het toch heel mooi opgevoerd. Het was een mix van het originele toneelstuk met enkele moderne toetsen, wat ik erg origineel vond. Het was zeker de moeite waard om naar te kijken en ik raad het andere mensen beslist aan.
(Thijs 4A)
Er werd goed geacteerd. Er zaten mooie vechtscènes in (in slow motion) en ook romantische stukken. Het verhaal werd begrijpelijk door de jongerentaal die gebruikt werd. Ik vond sommige tussenstukken nogal saai, maar het was een mooi toneelstuk.
(Jeroen 4B)
Het toneel was zeer humoristisch. Er werd soms moeilijke en archaïsche taal gebruikt. De humoristische lichaamstaal en uitdrukkingen van de acteurs maakten het stuk heel goed. Soms was het wel moeilijk om de verschillende personages uit elkaar te houden, maar door het acteervermogen van de acteurs kon je de verschillende personages onderscheiden. Het was dus een erg geslaagde opvoering.
(Ward 4C)
Het toneel ‘Romeo en Julia’ werd gespeeld door vier man terwijl er meer dan 20 rollen waren. Dat was soms wel een beetje ingewikkeld, maar heel leuk om te bekijken. In het toneel werden vaak heel geleerde woorden gebruikt, maar af en toe was het ook een beetje platvloers. Er kwam zowel drama als romantiek en humor in het verhaal voor en soms gaf dit een grappige combinatie. Het toneel is zeker een aanrader voor als je wil ontspannen en eens goed wil lachen.
(Quinten 4C)

Astrid Ogiers als Julia

This entry was posted in Events, Nederlands, Taal, toneel and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *