3B (economie) en 3K (Handel) naar Oxfam Wereldwinkel

De voorbije week brachten de leerlingen van 3B en 3K een bezoek aan de Oxfam Wereldwinkel van Aarschot.
Dit bezoek kadert voor 3K in de lessen rond België importland en voor 3B in de lessen rond Social Profitorganisaties.
Hava Gokuzum, leerlinge van 3B, schreef volgend verslag:

“Op donderdag 18 oktober 2012 is de klas 3B (economie) op stap geweest naar de Oxfam wereldwinkel te Aarschot. Ze hebben de winkel een bezoekje gebracht waardoor ze meer te weten gekomen zijn over het ontstaan van de wereldwinkel, de producten die men er verkoopt en vooral over de eerlijke handel. Want ons bezoekje stond in teken van ‘de week van de fairtrade’. In deze week zetten ze eerlijke handel extra in de kijker. Bij ons bezoekje hebben we een hele uitleg gekregen en een chips en drankje mogen proeven. Achteraf konden we nog leuke spulletjes kopen in de winkel zelf. Het was een leuke namiddaguitstap met een leuke bende!”

Dagmar Eyckmans, leerlinge van 3K, schreef dit:

“Op 22 oktober 2012 heeft klas 3K de mogelijkheid gekregen om een bezoek te brengen aan de Oxfam wereldwinkel te Aarschot .De klas heeft veel nuttige informatie gekregen over de week de fair trade, de afkomst van de producten, … .
Mevrouw Van den Bosch heeft ons ook laten proeven van biologische producten zoals chips en tropical fruitsap. Kortom een heerlijk bezoek en ik weet zeker dat iedereen hieruit geleerd heeft. Achteraf kreeg iedereen de mogelijkheid om iets in het klein, mooie winkeltje te kopen.”

KV


Klik hier voor een diashow (9 foto’s).

This entry was posted in Economie, Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *