Nieuws uit Gambia – 1

Donderdag 14 juni

Op 14 juni was het dan zover. Iedereen kwam samen aan het station van Aarschot voor vertrek naar de luchthaven. Zowel collega’s als klasgenoten waren op post om ons te komen uitwuiven.
Van daaruit ging het via de taxi richting Zaventem om onze vlucht te halen.
Het was een zeer lange en vermoeiende vlucht en we kwamen dan rond 22u, plaatselijke tijd, aan in Banjul, The Gambia. Op de luchthaven werden we compleet overdonderd door de overijverige Gambianen die hoopten een centje te kunnen bijverdienen aan het dragen van onze koffers, maar dit was buiten “Banjul Benny” gerekend.

Na een korte tussenstop in senegambia, om water te kopen, kwamen we aan in kerr sering apartments waar Madlyn ons opwachtte met een overheerlijke maaltijd.

Vrijdag 15 juni

Na een zeer warme (en korte) nacht werden we om 8.30u aan het ontbijt verwacht. Van de ontbijttafel ging het dan met de bushtaxi richting little trees om kennis te maken met de andere leerlingen van de afdeling mode en houtbewerking.
Een speech van de directeur rijker, vertrokken de meisjes naar de markt in Banjul om stoffen aan te kopen die ze zullen gebruken bij het maken van de uniformen. Verkeersopstoppingen, constant aangeklampt worden door mensen die vragen naar geld, een grootschalige troepenmacht omdat de president Banjul aandeed en de verschrikkelijke hitte waren maar enkele zaken die het een beetje op een kleine hel deden lijken.

Terug aangekomen in little trees stond de rest ons al op te wachten met het middagmaal. Een overheerlijke schotel benechin die spiijtig genoeg niet door iedereen gesmaakt werd.

Omdat iedereen nogal aan de vermoeide kant was hebben we ons in de namiddag beperkt tot platte rust en een frisse duik in ons zwembad.
En dan nu Pizza van Ali Baba en dan allemaal op tijd het bedje in!

This entry was posted in Buitenland, Gambia and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *