GIP gip hoera!

Voor elke leerling is de junimaand een stressvolle periode wegens de grote examendruk. Voor 6de jaarsleerlingen TSO komt er nog extra druk bij omdat ze ook hun gip (geïntegreerde proef) moeten voorstellen. Sommige kenden hun onderwerp al van voor de zomervakantie. Iedereen werkte maandenlang aan dit ‘eindwerk’. Informatie opzoeken, kritisch lezen en verwerken tot een PowerPoint-voorstelling en een geschreven document vormen één onderdeel van het werk. Het resultaat presenteren, bewerken en herwerken is echter even belangrijk. Leren uit fouten en aanbevelingen, plannen, een logboek samenstellen zijn andere compententies die leerlingen zich proberen eigen te maken. Tot slot is er dan de eindpresentatie: eigen leerkrachten technische vakken, een leerkracht algemene vakken en externe juryleden leggen de leerlingen ‘het vuur aan de schenen’ maar luisteren ook met bewondering naar de soms prachtige eindresulten.
Mama mag nadien het bezwete hemd wassen, papa krijgt zijn das terug. De leerling mag met fierheid terugkijken op een jaarlang vakoverschrijdend en projectmatig werken.


Klik hier voor een diashow (25 foto’s)
Foto’s uit de richtingen Mechanische Vormgevingstechnieken – Autotechnieken – Koel- en Warmtechnieken – Elektrische Installatietechnieken.

This entry was posted in Events and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *