5U met Comenius naar Turkije – 6

Dag 6 en 7: 4 en 5 mei 2012
Na het ontbijt wandelden we naar de haven van Kuşadasi voor een boottocht op de Middellandse Zee. Vandaag stond er o.a. sport en spel op de agenda (zwemmen, dansen, … ). Bij deze hete temperaturen waren alle jongeren (en begeleiders) maar al te blij dat ze zich konden verfrissen in het hemelse koele water. Tijdens de boottocht werden alvast e-mailadressen en andere gegevens van de participanten uitgewisseld. Ook zaten de begeleiders nog bij elkaar om de afwerking van het project te bespreken. Wie al een kijkje wil komen nemen van ons 2-jarig project kan dit op 13 mei op de stand van de uitwisselingen (Dia-internationaal/Comenius) in de R-blok.
Na de boottocht trokken we terug naar het hotel en maakten ons klaar voor de avondactiviteiten. Onze vrienden uit de Turkse school deelden de certificaten van aanwezigheid uit. Elke school verraste elkaar met een leuk aandenken uit eigen thuisland. Vergeet niet: “Promoting our regions!”, lag aan de basis van ons project.
Na de officiële mededelingen trok heel de groep naar het fantastische “Club Karavanse Rail” op uitnodiging van onze Turkse gastschool. Na een overheerlijk diner volgde een onbeschrijflijke avond vol met muziek, zang, viool, Turkse dans (Ja, ook buikdans  zie ook de enorme inzet van onze studenten en Duitse lkr.), opera … Net een sprookje uit 1000 en één nacht.
Spijtig genoeg komt er aan elk sprookje een einde en rond 01.00 moesten we al afscheid nemen van onze Duitse en Roemeense vrienden. Later om 05.00 vertrokken de Italianen samen met de Litouwers. Na het ontbijt vertrokken de Bulgaren en daarna ook wij samen met de Polen terug huiswaarts.
Na een rustige vlucht landden we in een bewolkt België met een beetje droefenis om het gemis van nieuw gemaakte vrienden/vriendinnetjes, het schitterende weer, de gastvrijheid van onze Turkse gastschool en de rijke culturele ervaringen (geschiedkundig, talen, voeding/drank, dans …).
Lieve groetjes van 5U, Maria en Carine


Klik hier voor een diashow (23 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *