Naar Tremp – 2

Vandaag werden we officieel welkom geheten in de school INS de Tremp. Jordi Serra, de directeur en Regina heetten ons welkom en gaven wat meer uitleg over het schoolsysteem in Catalunya. Daarna volgde een rondleiding door de school onder leiding van de directeur himself.

De school is niet zo groot, er zijn 400 leerlingen, maar elk lokaal is geweldig goed uitgerust met computers, beamers, enz. Maar het labo kan niet tippen aan ons prachtig eigenhandig gebouwde L7!! De directeur hier is veelzijdig en entertaint ons met proefjes: een warmtemotor en het opheffen van een vlam, we zijn onder de indruk.
Om 11 uur volgt een traktatie. Het is vandaag de dag van Sant Jordi, de patroonheilige van Catalunya. Traditiegetrouw kopen de mannen een roos voor de vrouwen en de vrouwen een boek voor de mannen, het is een soort Valentijn. Heel de school krijgt een warme choco en een stuk coca, een soort suikerbrood, wij dus ook. Daarna vertrekken we op verkenning doorheen Tremp. De Catalaanse leerlingen leiden ons rond langs de Ramblas, het museum, de kerk,… Overal staan stalletjes waar rozen of boeken verkocht worden. Onderweg wordt Vincent geïnterviewd door de plaatselijke TV over Sant Jordi.
Terug in de school krijgen we een lunch aangeboden, die de leerlingen organiseren ten voordele van hun buitenlandse reizen, dat komt ons bekend voor! We krijgen ook een roos van Jordi en we zijn gecharmeerd!
Onze leerlingen moeten nu hun beste beentje voorzetten tijdens het mini-voetbal-tornooi tussen Belgica, Catalunya en Polonia. Onder leiding van coach Harry behalen ze de volgende resultaten:
Catalunya – Belgica 3-2 (goals van Demmy en Kristoff)
Polonia – Catalunya 5-2
Belgica – Catalunya 1-2 (goal van Stef)
We kregen dus op onze appel maar iedereen heeft meegespeeld, ook de meisjes (dit was bij de Polen niet het geval) en iedereen heeft zich geweldig ingezet!
Het was in elk geval een goede opwarming want morgen maken we en dagtocht in de Pyreneeën.
Adeu!

KVG


Klik hier voor een diashow (37 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *