Naar Tremp – 1

Zaterdag

Gelieve niet te hard in te zoomen op de foto in de luchthaven want die is om 4 uur `s morgens genomen op de luchthaven van Zaventem. We zijn helemaal klaar voor ons vertrek naar Tremp (maar nog niet helemaal wakker…)!!
Na een korte vlucht kwamen we aan in Barcelona. Voor enkelen onder ons was het de eerste keer dat ze het vliegtuig namen en de landing was een beetje wiebelig door de wind maar toch … we zijn in Spanje!
Deze eerste dag brengen we door in Barcelona. Pili en Regina staan klaar om ons per bus een rondleiding te geven in de hoofdstad van Catalunia. Onze eerste stop is op de berg Montjuic waar we het Olympisch Stadium (`92) bekijken. Ook op de berg bewonderen we Barcelona vanaf Miramar, we hebben vanaf hier een zicht op de Sagrada Familia, de haven met Maremagnum, de zuil van Christopher Colombus die het einde aangeeft van de Ramblas,…
Daarna neemt de bus ons mee naar het Barcelona van Gaudi. We rijden langs Casa Batlo en La Pedrera, twee hoogtepunten van de art nouveau. In Parc Guëll stappen we uit. We nemen foto´s op het terras en bij de gekko. Onderweg passeren we ook langs de Sagrada Familia.
Daarna zet de bus ons af aan de Placa de Catalunya en hebben we vrije tijd. De leerlingen gaan naar het Hard Rock Cafe en kopen hun eerste souvenier: een voetbalsjaal van FC Barcelona.
Ondertussen gaat de bus de Poolse leerlingen ophalen, want die brengen deze week ook een bezoek aan Tremp.
Wij wandelen in de Barri Gothico via de kathedraal en de Ramblas naar de Placa Reial en terug naar de bus.
Wauw, we hebben toch alle hoogtepunten van Barcelona gezien!
We stoppen nog even aan het strand voor een groepsfoto ñet de Polen.
Daarna zetten we er vaart achter want we willen voor 20 uur aankomen in Tremp want om 20 uur vindt de belangrijkste gebeurtenis van de week plaats: FC Barcelona tegen Real Madrid!
Het weerzien in Tremp is hartelijk maar de leerlingen vertrekken meteen met hun familie naar een cafe waar ze alleñaal samen naar de match zullen kijken. De leerkrachten nemen de begeleiders mee naar een restaurant waar iedereen …… naar de TV aan het kijken is. Tijdens het eten volgen we de match, helaas verliest Barca met 1-2. Naar bed dan maar….
Groetjes!

KVG


Klik hier voor een diashow (30 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *