Putignano te gast bij 4ABC – 1-

Sinds vandaag, vrijdag 20 april zijn 21 leerlingen en 2 leerkrachten van het Liceo Majorana Laterza uit Putignano, Puglia, Italië op bezoek bij onze leerlingen van 4ABC.
De voormiddag van onze Belgische leerlingen werd gevuld met een normaal lessenrooster. De Italianen hadden meer geluk: na aankomst op de luchthaven van Charleroi bracht de bus hen onmiddellijk naar Delvora in Betekom. Daar konden zij de productie van pralines bekijken en onder begeleiding van de chocolatier konden ze er zelf ook enkele vervaardigen. Er werden dan ook al vele chocoladecadeautjes gekocht voor het thuisfront.
’s Middags kwamen we dan eindelijk in DIA aan. Een blij weerzien met onze Belgische leerlingen, samen lunchen en dan eindelijk de start van de week samen in België.
De leerlingen werden verwelkomd door directeur Smeets en onze leerlingen stelden België voor aan hun Italiaanse gasten aan de hand van PowerPointpresentaties.
Dan was het tijd om Aarschot te verkennen: in gemengde groepjes van Belgen en Italianen werden 16 specifieke plaatsen in Aarschot verkend, waar de leerlingen telkens een creatieve opdracht moesten vervullen. Eindpunt van de wandeling was DIA.
Maar om 16u15 was het nog geen tijd om naar huis te gaan, we sloten onze dag op school af met een zumbales waarbij we allemaal ons beste beentje probeerden voor te zetten.
Rond 18 uur kwamen de ouders hun Belgische en Italiaanse zonen of dochters ophalen. Dan begon het weekend: twee dagen waarin de Belgische gezinnen hun gast beter kunnen leren kennen, en samen met hem/haar uitstapjes zullen doen.

vbl


Klik hier voor een diashow (14 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *