Naar Amerika – 9

Yosemite – Day 1
Op 2-daagse naar Yosemite! Enkele ouders zijn zo lief om met ons naar ginder te rijden. Het is een mooie rit van een 3-4-tal uur doorheen prachtige landschappen.
Als we de radio opzetten horen we Katy Perry of Rihanna als het al geen Rihanna of Katy Perry is… Gelukkig ook af en toe Gotye en helemaal geen Coldplay!
Onze eerste stop binnen in het park is Tunnel View vanwaar we een zicht hebben op de grootste rotsen van Yosemite: El Capitan en Half Dome en de Bridal Veil Falls. De foto’s tonen weer aan dat het hier schitterend weer is, wat zijn we toch gelukkigzakken! En met het oog op die reusachtige rotsen worden we er toch aan herinnerd hoe klein de wereld wel is…. we komen hier immers een collega tegen! Mevrouw Vlummens is samen met haar gezin ook aan het genieten van het uitzicht.
We rijden door naar Curry Village, onze afspraakplaats. Allemaal samen doen we een wandeling naar de Vernal Falls, een korte (1,5 uur) maar pittige wandeling. Na wat vrije tijd maken we allemaal samen nog een wandeling van Curry Village naar Swinging Bridge waar de ouders ondertussen een lekkere BBQ hebben voorbereid (burgers!!!). Onze wandeling geeft ons de kans om de Yosemite Falls te bewonderen, de langste waterval van
Noord-Amerika. Ook zien we nu El Capitan, de rots die Tom Waes beklom voor zijn programma ‘Tomtesterom’. Wauw, zo hoog en zo loodrecht,
ongeloofelijk, ook de ouders zijn onder de indruk van zijn verhaal. Na de BBQ rijden we het park uit, richting hotel. Daar nemen de leerlingen nog een plons in het zwembad. Een lange maar mooie dag!

Groetjes!

Yosemite – Day 2

Vroeg opgestaan om aan onze tweede dag in Yosemite te beginnen.
Eerst eten we ontbijt en maken we onze lunch. In openlucht want net als gisteren is het hier weer lekker warm en zonnig. Daarna rijden we terug het park in. Het merendeel van de leerlingen durft het aan om de beklimming van de Upper Yosemite Falls te doen samen met Johan en Nicolas. Een steile beklimming van 800 meter. Niet iedereen slaagt in de opzet maar het is dan ook een zware uitdaging.
De rest verkent het park: je hebt het chique 5-sterren hotel Ahwahnee, je kan wandelen naar Mirror Lake of Bridal Veil Falls, je kan een kijkje gaan nemen bij de Lower Yosemite Falls, je naar de diertjes kijken,… Kortom een dag is niet genoeg! Moe maar voldaan verlaten we dit prachtige park en keren we terug naar huis voor onze laatste dagen in Sacramento…

Groetjes!

KVG


Klik hier voor een diashow (49 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *