Naar Amerika – 8

San Francisco Day 2

If you’re going to San Francisco make sure to wear some flowers in your hair…
Na ons ontbijt in de jeugdherberg en de opkuis vertrokken we weer richting San Francisco. Onze eerste bestemming was niet mals: Coit Tower, om er te geraken moesten we 400 trappen beklimmen.
Alweer chapeau voor Jeroen die het zonder problemen haalde. Vanaf de Coit Tower hadden we een schitterend zicht over SF dankzij het weeral schitterende weer.
De klim naar beneden herinnerde mij aan onze skitrip van enkele dagen geleden en de spieren die ik daarvoor had gebruikt…
Een korte wandeling terug naar Pier 33 en vanaf dan was er vrije tijd. Maar eerst: smeren, smeren, smeren want de zon hier in California heeft al voor wat rode gezichtjes gezorgd, sunkissed noemen ze dat hier.
Samen met de echtgenoot trok ik naar North Beach, de Italiaanse wijk, om er een heerlijk seafoodrestaurant te ontdekken, de beste vongole (clams) en Sint-Jacobsvruchten (scallops) mhhhhhhhhhh !!!!!!!!!
Daarna wandelen we langs de ‘dijk’ en keken naar enkele historische schepen en oorlogsschepen.
Om 15 uur moesten we terug aan Pier 33 zijn om de boot te nemen naar Alcatraz, het beruchte gevangeniseiland waar onder andere Al Capone enkele jaren gesleten heeft. De rondleiding gebeurt aan de hand van een koptelefoon en ondanks dat er een Nederlandstalige versie beschikbaar was, kozen vele van onze Belgskes toch voor Engels. We praten nu een soort ‘Nederengels’ met elkaar of we beginnen gewoon in het Engels tegen mekaar te praten, zo gewoon zijn we het al! Dankzij de rondleiding krijg je een goed beeld van hoe het leven op Alcatraz moet geweest zijn, niet enkel voor de gevangen maar ook voor de bewakers. Vanaf Alcatraz heb je ook een ongeloofelijk uitzicht op SF…
Terug de boot op en terug naar Sacramento.
Het weekend is vrij en zullen we doorbrengen met onze gastfamilie. Sommigen trekken naar Santa Cruz, Standford, Los Angeles, anderen zullen wat gaan shoppen. We smeren onze beentjes in, niet alleen omdat we maandag en dinsdag gaan trekken in Yosemite, maar ook omdat het hier lekker zonnig en warm is 🙂 🙂
Tot gauw!

KVG


Klik hier voor een diashow (28 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *