Naar Amerika – 7

San Francisco – Day 1

We gaan op 2-daagse naar San Fransisco. We moeten vroeg uit de veren (6:00) want het is 2 uur rijden.
Onze eerste stop is een uitzichtspunt op de Golden Gate Bridge. Wauw!! Er schijnt een stralend zonnetje, er is bijna geen wind en er hangt helemaal geen mist. We zien Alcatraz, de wolkenkrabbers van SF, de Bay Bridge,… adembenemend!
Ook een ideale plaats om een groepsfoto te nemen. We zijn hier niet alleen met alle Belgskes maar er zijn ook een heleboel van onze Amerikaanse broers en zussen meegekomen en dat maakt het natuurlijk superfijn!
We wandelen allemaal samen over de Golden Gate Bridge, niemand raakt in de verleiding om van de brug te springen en we halen allemaal de overkant, ook Jeroen met zijn krukken.
Aan de overkant van de brug nemen we opnieuw een groepsfoto want van welke kant je de brug ook bekijkt, het zicht is telkens prachtig.
We rijden naar Palace of Fine Arts en in de tuin rond de koepel eten we onze lunch. Daarna rijden we SF binnen. Je begrijpt waarom alle Amerikanen met een automatic rijden, de straten zijn zoooo steil, niet te doen.
We rijden Lombard Street af. Deze straat is zo steil dat ze er grote bochten in hebben moeten maken, anders kon je er onmogelijk heelhuids afrijden.
Onze volgende stopplaats is Union Square oftewel het shoppingwalhalla. Hier gaan we elk onze weg, Forever XXI is hier, GAP, Niketown, Macy’s maar mijn eerste stop was de Applestore (met dank aan de echtgenoot 🙂 ).
Enkele leerlingen durfden het aan om Chinatown binnen te wandelen en waanden zich echt in Azië.
Ettelijke shoppingtassen later, vertrokken we naar onze slaapplaats, jeugdherberg The Lighthouse in Montara op een klein uurtje rijden van SF. De jeugdherberg ligt vlak aan de rotsige kustlijn van de Pacifische Oceaan aan de mytihsche Highway 1. We maken avondeten, spelen nog wat gezelschapspelletjes en vallen als een blok in slaap. Morgen is het vroeg dag! Tot morgen!

KVG


Klik hier voor een diashow (23 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *