Bericht uit Crotone – dag 7

4E
Vandaag zijn we om 8.45u met de bus vertrokken naar Rossano. Hier bezochten we Amarellia één van de bekendste dropfabrieken (Liquirizia of zoiets…) ter wereld. Hier wordt al sinds 1731 drop uit de wortel van zoethout gemaakt. We bezochten eerst het museum waar de geschiedenis van het drop maken werd verteld. Nadien werden we rondgeleid doorheen de fabriek waar we pure nog warme drop uit de machine konden proeven. Dit viel niet bij iedereen in de smaak… Hierna reden we met de bus richting kathedraal boven op de berg. Op een pleintje aten we onze boterhammen op terwijl we konden genieten van het prachtig zicht op de bergen. Na onze batterijen opgeladen te hebben begonnen we aan een heuse calvarietocht: bergop met steile smalle straten en trappen, zelfs Vince kreeg het warm bij 20 graden en besloot zijn jas toch maar uit te doen.
Na een Italiaans uurtje rust (lees bijna 2 uur) wachtte de gids ons op in “la museo diocesano di arte sacra”.
Hier kregen we een unicum te zien, een codex uit de dertiende eeuw met gouden en zilveren geschreven teksten. In de kathedraal zelf konden we een merkwaardig fresco bewonderen dat volgens de legende spontaan verschenen was. Anderhalf uur later kwamen we terug aan in ons thuisfront Crotone waar we ons klaar maakten voor the big party…

Pieter en Niels

4F
Onze laatste uitstap is gepasseerd en we moeten echt wel toegeven dat Calabria ons heel wat te bieden heeft. Gisteren proefden we heerlijk fruitige wijn en verschillende vleesafgeleiden van het beroemde zwarte varken. Vandaag lieten we ons inwijden in de kunst van het drop-maken. We hebben drop leren kennen in alle maten, kleuren en smaken van de beroemde stok tot de fijne dropjes. De voorbije dagen hebben we ook heel wat in de tijd gereisd doorheen miniaturen, liturgisch materiaal, werktuigen, wapens en zelfs elektronica uit de tijd van toen.

Morgen gaan we nog mee naar de klas, dat ziet niet iedereen even goed zitten. De tijd is weer gevlogen, maar dat is alleen een goed teken! We gaan deze fijne ervaring zeker verder zetten volgende maand in België.

Lieve, Jo en de leerlingen van 4F


Klik hier voor een diashow (25 foto’s).


Klik hier voor een diashow (29 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *