Bezoek uit Tremp – 6

Dagje Brussel

De laatste dag van de uitwisseling wordt traditioneel in Brussel doorgebracht.
Onze leerlingen hadden een korte wandeling door de Europese wijk voorbereid, onder leiding van Stijn.
Zo liepen we onder andere langs het Berlaymontgebouw. Onze Catalaanse leerlingen waren trots ook de Catalaanse vlag te ontdekken aan het centrum ter promotie van de Catalaanse cultuur.
Rond 11 uur stonden we aan de Sint-Goedele kathedraal waar we een minuut stilte respecteerden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de busramp in Zwitserland. We zijn ook gefilmd door EEN (op ongeveer 0:57 min) en TV BRUSSEL (op ongeveer 1:20 min). Groot was onze verbazing toen de Catalaanse leerlingen sms’jes kregen van hun familie in Spanje om hen te vertellen dat we ook daar op TV te zien waren…
Onze wandeling verliep verder lang de Koninginnengalerij en de Grote Markt waar we uitleg kregen van Kristoff en Vincent.
En natuurlijk kon een bezoekje aan Manneke Pis niet ontbreken! Helaas was het weer wat minder stralend en hebben we dus maar een lekkere warme wafel gegeten in plaats van een ijsje.
Op de terugweg naar huis stopten we nog even aan het Atomium waar een heuse fotoshoot werd georganiseerd. Zelfs onze buschauffeur Pascal kon er niet aan ontsnappen!
Straks nemen we officieel afscheid van de gastgezinnen met een heus buffet.
Dat verslag volgt nog!

VGK


Klik hier voor een diashow (16 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *