Bericht uit Crotone – dag 6

Opgestaan met een stralende zon, stevig ontbijt met vers geperst sinaasappelsap en gewapend met een zonnebril en zonnecrème factor20 trokken we vandaag rond 09.00u naar het dorpje Ciro. De vele wijnranken die we onderweg voorbijreden, verraadde de aanwezigheid van een wijnverbouwer die tot ver in Europa gekend is omwille van zijn uitstekende rode, rosé en witte wijnen. De eigenaar himself gaf een rondleiding doorheen het bedrijf waarbij haarfijn werd uitgelegd hoe het proces van wijndruif tot wijn in elkaar stak. Uiteraard mocht een degustatie en bijhorende hapjes daar niet aan ontbreken!
Vervolgens bezochten we een marktplaats waarvan de Griekse invloed duidelijk herkenbaar was in de bouwstijl. We konden er bovendien genieten van het prachtig panoramisch zicht op de zee.
Tot rust komen deden we dan weer op de mooie zandstranden van Melissa. Tijdens de zomermaanden is dit dé trekpleister van menig toerist en Noord Italianen die er hun vakantie doorbrengen. De zandstranden krijgen een volledige onderhoudsbeurt, terrassen worden kleurrijk versierd en in allerhande kraampjes kunnen de locals er hun waar aan de man brengen.
Onze lunch werd deze keer aangeboden door de gastpapa van Emily in de Toren van Merlata (Torrazzo). Hij is de voorzitter van G.A.L. (Gruppi di Azione Local), een Europese organisatie die werelderfgoed wil beschermen.
De maaltijd bestond uit typisch Calabrische gerechten met o.a. vlees van een zwart varken (black pig), verschillende soorten salami’s alsook ndjunga (very spicy en lijkt op preparé) en natuurlijk de homemade pasta!
Tenslotte konden we de rest van de namiddag genieten van een heerlijk zonnetje op en rond de toren, liggend in het gras of zittend op een bank. Meer moet dat niet zijn.
Tot morgen.


Klik hier voor een diashow (17 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *