Bericht uit Crotone – dag 4

Opgestaan met de zon in ons ogen om 6.30u en de wind is eindelijk gaan liggen. It’s going to be a beautiful day! Om 9.00u vertrokken naar de zeevaartschool waar we hun allernieuwste speeltje mochten bewonderen:
een spiksplinternieuwe digitale planetariumprojector die ons de sterrenhemel verduidelijkte. (Dit was een primeur aangezien pas zondag  het toestel aan het grote publiek wordt voorgesteld.) Daarna ging het richting Capo Colonna, waar er nog slechts één zuil rechtstaat van de tempel van Hera. Spijtig genoeg was Pythagoras niet thuis anders had hij onze leerlingen zijn theorema’s nog wel eens uit de doeken gedaan in zijn school die naast de restanten van de tempel stond. In het museum konden we de restanten van de tempel bewonderen alsook een 3D-voorstelling van hoe de tempel er had uitgezien.
Lunchen deden we in de hotelschool waar lasagne (voorgerecht) en frieten met schnitzel onze honger stilden. Het respecteren van de etiquette was een must in de hotelschool en ik moet zeggen dat onze leerlingen dat niet slecht deden in tegenstelling tot de Italianen.
2 kilo later ging het verder naar La Castella, een Middeleeuws fort gelegen in de Ionische zee. De zon scheen heerlijk en sommigen waagden zich zelfs in het azuurblauwe water (met hun voeten weliswaar). Voor diegenen die het nog niet wisten, het is de enige plaats op de aardbol waar de zon ondergaat in het Oosten, werd ons verteld…

Op naar dag 5!


Klik hier voor een diashow (foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *