Bezoek uit Tremp – 4

Klimmen in Leuven

Vandaag stond er een sportieve activiteit op het programma en wat voor een: de klettersteig in Hungaria in Leuven: niet voor doetjes.
Eerst kregen de leerlingen een uitleg over hoe ze zich moesten beveiligen, heel belangrijk natuurlijk en de eigenaar van de klimzaal was zo vriendelijk om zijn dochter die Spaans spreekt op te trommelen om er zeker van te zijn dat alles goed begrepen werd. Veiligheid eerst!
Eerlijk is eerlijk: de begeleiders waagden zich niet aan het hoogteparcours en bleven met beide voetjes op de grond, maar ja, iemand moet de foto’s nemen!
Onze Vlaamse leerlingen namen het voortouw, bij de Spaanse leerlingen waren er een aantal die het niet aandurfden en enkele die na een aarzelende start op sleeptouw genomen werden door Remko, die ervaring heeft met klimmen. Vooral de meisjes bleken spiderwomen te zijn!! Proficiat aan alle leerlingen die dit avontuur aandurfden!
Nadien wandelden we samen naar het centrum van Leuven waar Remko en Stef een uitleg hadden voorbereid over enkele van de mooie gebouwen zoals de bibliotheek en het stadhuis.
In de namiddag waren de leerlingen vrij en iedereen bleef nog wat in Leuven om te shoppen en, eerlijk is eerlijk, aan deze activiteit namen de begeleiders wel deel!
Groetjes en tot morgen!

VGK


Klik hier voor een diashow (29 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *