Bericht uit Crotone – dag 3

Vandaag verlieten we Crotone voor het eerst en ging het richting San Severina, een oud stadje gelegen op een heuveltop op +/- 45 km van Crotone.
De bus kon niet helemaal naar boven rijden en de minder sportieve leerlingen konden met een minibus helemaal naar boven rijden. Gelukkig zijn er ook nog sportieve leerkrachten zoals, VDAB en VGE die toch enkele leerlingen op sleeptouw namen om de trappen te trotseren. Eindelijk boven werden we getrakteerd op een rondleiding doorheen het 16e eeuwse kasteel dat nog bewoond werd door de voorouders van onze koningin Paola.
Daarna ging het richting Sila, een natuurpark in de bergen, maar omwille van de hevige sneeuwval van de voorbije dagen moesten we onze wandeltocht aanpassen. Wel kon er nog geskied worden maar omdat we onze skibotten niet bij hadden namen enkelen de skilift naar boven en kwamen ze dan maar te voet naar beneden! Normaal gezien zaten er wolven in het natuurpark maar we moesten ons nu tevreden stellen met de verschillende tamme wolven (lees: honden) die ons begeleidden naar het lager gelegen skidorpje. Hier werd er nog wat rondgekuierd om nadien terug huiswaarts te keren. Tot morgen!

PS: Bijna vergeten, we hebben zelfs al de lokale krant gehaald!


Klik hier voor een diashow (9 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Uitwisseling and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *