Gambia-avond met (ex)-leerlingen van 7 houtbewerking

In juni 2008 gingen onze leerlingen van 7 hout (BSO) naar Gambia om daar een project uit te werken met een plaatselijke school. Nadien gaven zij, samen met de begeleider Bob Demarsin, verschillende voorstellingen van dit project waarvan er één in ons eigen Damiaaninstituut Aarschot.

Het speeltuig dat zij daar ontwikkelden en creëerden, werd ook in maquette gemaakt en getoond. Er was heel wat interesse van ouders, oud leerlingen, leerlingen van 6de en 7de jaar houtbewerking en natuurlijk ook van collega’s en directie.

Dit jaar promoten onze oud-leerlingen en de huidige leerlingen van het 6de en 7de jaar dit project op de actiedag zodat onze leerlingen daar terug een project kunnen gaan uitvoeren in een andere plaatselijke school in Gambia.

Wij danken hiervoor ook allen die ons geholpen hebben om dit tot een goed einde te brengen o.a. Sofie (Maatschappelijk Jongeren Actie / organisatie), Bob Demarsin (begeleider, promotor en producer film Gambia,…), leerkrachten die ons hielpen bij het maken van de broodjes, leerkrachten die hielpen bij het klaarzetten van al het materiaal voor de Gambia-avond, mensen die hielpen op de Gambia-avond, aan de directie die dit project ondersteunden, …
En natuurlijk zijn we fier op onze beroepsleerlingen voor deze geslaagde actie!

C. Wyns

This entry was posted in Gambia and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *