Bezoek uit Tremp – 3

Breendonk, een BV en de brouwerij van Haacht

Vandaag was het maar een grijze dag. Maar dat paste wel bij ons bezoek: Breendonck. Vooraf gaven Kristoff en Tom een korte inleiding. In Breendonk zelf werden we rondgeleid door een gids die zowel Spaans, Engels en Nederlands sprak. De grimmige sfeer die nog steeds in de bunkers van Breendonck hangt sloeg ook over op de leerlingen. De verhalen over de ontberingen en de mishandelingen maakten indruk.
Gelukkig konden we de leerlingen ’s middags blij maken met een onverwachte traktatie: een tussenstop in de Mc Donald’s! Daar hebben ze toch ook (Belgische) frietjes..?! De leerlingen herkenden ook meteen de BV aan het tafeltje naast hen. Paul Jambers bleek een sympathieke BV die graag met de leerlingen op de foto ging.
In de namiddag werd er aandacht besteed aan een typisch Belgische product: bier. In de brouwerij van Haacht kregen we een uitgebreide rondleiding. We kwamen alles te weten over het productieproces van bier maar wist u ook dat in Haacht Pepsi geproduceerd wordt voor heel België? Als een van de eerste konden we ook de hal bezoeken waar het bier in vaten gedaan wordt, dit alles uiteraard volledig geautomatiseerd.
Na de rondleiding kregen we nog een consumptie aangeboden: een glaasje Primus uiteraard maar wel met gist en niet-gepasteuriseerd. Het cafe naast de brouwerij is de enige plaats waar je dit bier kunt proeven. Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog allemaal een grote fles Tongerlo Winterbier mee naar huis.
Een geslaagde dag!
Tot morgen!

VGK


Klik hier voor een diashow (27 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *