Bezoek aan Coca Cola

Op 1 maart gingen we naar de Colafabriek in Wilrijk. Officieel heet dit: “European Visitors Center” Coca-Cola. Ook in Gent en in Chaudfontaine heb je nog zo’n bedrijf. Om 11u30 kwamen we toe. Omdat er nog een andere groep bezig was, mochten wij eerst onze picknick opeten en kregen we ook een drankje naar keuze (uiteraard van de eigen productie!). Om 12u00 kregen we een gids toegewezen. We kregen eerst een film over de geschiedenis van Coca-Cola. Dit jaar bestaat Coca-Cola 126 jaar. Oorspronkelijk werd de siroop, die de speciale smaak aan Coca-Cola geeft, uitgevonden als medicijn door een apotheker. Later werd het verkocht als drank en werd deze zeer populair!
Na deze film kregen we uitleg over de verschillende producten. Zo leerden we o.a. dat je dranken als ‘Monster’ en ‘Nalu’ best niet onder de 16 jaar drinkt, dat wanneer je veel sport, baat hebt bij een sportdrank, dat je best niet te veel frisdrank met veel suiker drinkt, …
Nadien deden we een quiz over alles wat we al leerden. Het waren altijd meerkeuzevragen en we moesten via een elektronisch kastje onze keuze (1,2 of 3) doorsturen. Nadien kon je op het beeldscherm zien op welke plaats je was geëindigd. Na de quiz begonnen we aan onze rondleiding door de fabriek. Dit was ontzettend boeiend!
We zagen hoe flessen werden gespoeld, gevuld met de juiste drank en werden afgesloten met de juiste gekleurde dop. Nadien gingen de verpakte flessen op een palet en deze werden gestockeerd in een gigantische opslagruimte van wel 13 verdiepingen.
In een andere ruimte zagen we hoe verschillende mensen bestellingen voor grote warenhuizen, .. klaarmaakten. Nadien werden deze in de juiste vrachtwagen geladen.
We leerden ook dat Coca-Cola milieubewust is. Zo werken ze samen met het WWF om water te besparen. Ook op vervoer van bijv. lege flessen wordt er bespaard. Zo vervangen kleine tubes de grote flessen van 1 liter en 1,5 liter. In de fabriek worden deze op hoge temperatuur omgevormd tot de gekende flessen. Zo wordt maar liefst het vervoer van 20 vrachtwagens uitgespaard. We kregen ook de tonnen te zien, waar de beroemde siroop in zit, die zorgt voor de smaak van Cola. De samenstelling blijft echter een groot geheim!
Na de rondleiding kregen we nog een drankje. Nadien mochten we ook nog in groep proberen om aan een drankje te geraken via een héél grote automaat (zie foto). En het is gelukt!!
Het was een leuke en leerzame dag!
Leerlingen van 2M en 2L


Klik hier voor een diashow (53 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Excursie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *