Oud-leerling CLW wint internationaal project

Vorig jaar eind maart was het zover (zie hier), enkele jongeren van het Centrum voor leren en werken (CLW) namen deel aan het NFTE project dat binnen het CLW werd georganiseerd. NFTE staat voor Network For Training Entrepreneurship.

NFTE moedigt jongeren in de eerste plaats aan tot ondernemend attitudes, het stimuleren tot gebruik van hun talenten en het ontwikkelen van hun competenties. Het verwerven van bedrijfsinzichten kan mogelijks leiden tot het starten van een eigen zaak. NFTE geeft hen hierbij alle nodige coaching. NFTE wil jongeren ook vertrouwd maken met praktisch computergebruik, nodig voor hun later professioneel leven. NFTE stimuleert jongeren voornamelijk om financieel en professioneel op eigen benen te staan. Op die manier verloopt de integratie op sociaal en maatschappelijk vlak makkelijker.

Na 9 weken intensief samenwerken me de trainers van NFTE konden deze jongeren hun project en eigen zaak voorstellen. Dat gebeurde en Wim Vandermotten werd uitgekozen om zijn project voor België te verdedigen.

En zo kwam het dat NFTE Belgium, na een grondige selectie, 3 jongeren uitgenodigd had om hun concept te gaan verdedigen voor een internationale jury. De bovenvermelde jongeren waren: Loredana Ruggiero van het centrum Form@THé, Jadranka Huygens van De Kering VTI Aalst en Wim Vandermotten van het CLW Damiaaninstituut Aarschot.

Eind november vond de NFTE European Businessplan Competition plaats te Wenen.

Tijdens deze 4-daagse konden de jongeren genieten van een rondleiding in deze schitterende stad, van de warme drankjes in de gezellige pubs na een ijzige wandeling, van de gekende en steeds enorm positieve NFTE sfeer, van een Weens ondernemersspel, van internationale uitwisselingen… om uiteindelijk hun professioneel project voor te leggen aan een ervaren vakjury.
Deze indrukwekkende jury was samengesteld uit topmensen uit de Businesswereld, zoals Julian Breitenecker, Bernward Brenninckmeijer …

12 businessplannen, 8 landen, meer dan 20 jongeren die vechten voor de eerste prijs…
Het waren geduchte concurrenten, de uitdaging was enorm,…
De spanning was groot in de glimmende zaal van Das Haus der Industrie
Tot de winnaar werd bekend gemaakt en naar voor werd geroepen; Wim Vandermotten, van CLW Damiaaninstituut Aarschot won de eerste prijs!
Onder toejuichend publiek en een warm applaus nam Wim zijn prijs in ontvangst en sprak de wijze woorden ‘wat telt is dat je in je project gelooft en dat je er blijft voor gaan’.

De brochure over dit internationale project met foto’s van de winnaar kun je hier bekijken.

Het volledige CLW- team is fier op Wim en zijn mooie prestatie.
Proficiat!

Wim Vandermotten

Lees hier het artikel uit De Standaard van 8 december 2011.

This entry was posted in Buitenland, Economie, Events and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *