Bezoek aan Oxfam Wereldwinkel

Op woensdag 9 november brachten de leerlingen van 3B een bezoek aan de Oxfam Wereldwinkel van Aarschot.
Dit bezoek kadert in de lessen ECONOMIE waarin ze de ondernemingsdoelstellingen van “gewone” ondernemingen vergeleken met deze van social profitorganisaties, winst versus maatschappelijk belang.
Ze onderzochten eveneens waarom mensen werken, waarom mensen aan vrijwilligerswerk doen enz.
Mevrouw Vanden Bosch, een zeer gedreven vrijwilligster bij Oxfam Aarschot, lichtte het ontstaan en de werking van Oxfam toe. Nadien mochten de leerlingen proeven van een exotisch fruitsapje en Yucca chips.
Een zeer leerrijke ervaring!
VK
Joeri Sprengers schreef volgend verslag:
Op 9 november zijn de leerlingen van 3B om 10.30 u. aangekomen aan het Oxfamwinkeltje in Aarschot en werden hartelijk verwelkomd door een vrijwilligster die daar werkt. Toen iedereen in het winkeltje was en klaar was om te luisteren, kon ze beginnen . Ze vertelde over het ontstaan van Faire Trade .
Na het vertellen werden we uitgenodigd om fruitsap waarin een paar Belgische fruitsoorten in zaten zoals peren, appel en er waren ook appelsienen van Portugal en Cuba toegevoegd.
Nadien konden we ook nog twee soorten chips proeven die dan van cassave of maniok gemaakt waren, een eetbare wortelknol. Omstreeks 11.35 u. kregen we nog tien minuten om iets in het winkeltje te kopen. Daarna keerden we terug naar school.”

Bezoek aan Oxfam

Bezoek aan Oxfam

Bezoek aan Oxfam

This entry was posted in Binnenland, Economie, Events, Excursie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *