4ABC in Putignano: deel 1


4:30 in de morgen en 1°C, kon alleen maar beter!
Ondanks het vroege uur vertrokken we met een wakkere 4ABC al zingend richting Charleroi. Grondige security checks bij enkele meisjes zorgden ervoor dat we maar net op tijd aan de gate arriveerden. Verspreid over het vliegtuig konden we meteen al bewijzen hoe taalvaardig we zijn. De vlucht verliep rimpelloos, gelukkig maar want voor velen was het de eerste keer. Een uurtje rijden met de bus en we kwamen aan de school aan, waar de Italiaanse leerlingen ons met een spandoek verwelkomden. Een snelle eerste kennismaking en dan naar de gastgezinnen om uit te pakken en uitgebreid te eten. In de late namiddag bezochten we met de hele groep Alberobello, een stadje in de buurt dat met zijn typische witte ronde huisjes, de zogenaamde trulli, op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Het hartelijk welkom en het goede weer konden echter niet voorkomen dat sommigen van ons een beetje overmand werden door heimwee…, wel begrijpelijk gezien de gebrekkige kennis van het Engels bij enkele Italiaanse families. Maar een goeie nachtrust deed wonderen, zondag was het familiedag en toen we onze leerlingen maandagmorgen terugzagen, hoorden we enkel nog enthousiaste verhalen. Na een verwelkoming door de directeur volgden we een Italiaanse les, waar we de leerkracht verbaasden met onze Italiaanse kennis!
De leerlingen stelden het programma voor en we bezochten het historisch centrum van Putignano en Bari. Hierover morgen meer, wordt vervolgd.

SCK en VBL

Putignano 2011

Putignano 2011

Putignano 2011

Putignano 2011

Putignano 2011

Putignano 2011

Putignano 2011

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Buitenland, Excursie and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to 4ABC in Putignano: deel 1

  1. AD says:

    geniet met volle teugen, jullie hebben een hele week om daarna uit te rusten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *