Work for change

Mevr Verstraeten, leerkracht economie, contacteerde de organisatie Zuiddag. Op dinsdagnamiddag 31 mei kwam de 18-jarige studente Cosey Claeys met veel enthousiasme het initiatief toelichten. Jongeren kunnen voor één dag de school ruilen voor een bedrijf. Die ene werkdag betaalt de werkgever uit aan de organisatie. Een origineel initiatief waarbij het geld gespendeerd wordt aan projecten waarbij jongeren uit het Zuiden ondersteund worden. Concreet zal er volgend jaar gewerkt worden voor jongeren uit Tanzania. Met de opbrengst zal een jeugdhuis en een jeugdbeweging opgericht worden. In oktober komen enkele Tanzanianen ook naar DIA: dit bezoek zal zeker de Vlaamse jongeren motiveren om op zoek te gaan naar een werkgever die hen wil steunen.
De organisatie hoopt volgend schooljaar in zee te kunnen gaan met 120 Vlaamse scholen waarin ze 10.000 studenten zal bereiken. Zo wordt Vlaanderen het kleine broertje van Noorwegen waar de “Operation Daywork” sinds 1964 al 150.000 jongeren bereikt.
De leerlingen die nu in de klassen 3 en 4 K (handel) – 3 B (economie – 5 Q (koeling) – 6 S1 (hout) zitten, kunnen vanaf nu via www.zuiddag.be op zoek naar een leuke of uitdagende job. De studente die het allemaal al 2 maal had meegemaakt gaf voorbeelden: 1 dag burgemeester, 1 dag directeur, 1 dag huismoeder, … Allemaal voor het goede doel!
Op deze manier zullen de jongeren in de lessen en in de praktijk werken aan de realisatie van de milleniumdoelstellingen. Want inderdaad: “jongeren worden in verschillende delen van de wereld geboren met verschillende mogelijkheden”. DIA-leerlingen zullen dit niet alleen weten en inzien, maar er ook verandering in brengen!

 

Work for change

Work for change

Work for change

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *