4E in Crotone – (deel 4)

Donderdagmorgen, 8.30u en iedereen zit als bij wonder reeds op de bus. We zetten koers naar Santa Severina waar we het kasteel (il castello) bezochten boven op de heuvel. De leerlingen hadden geluk dat er een speciaal busje naar boven reed om hen af te zetten. 2 jaar geleden gingen we nog met de trappen naar boven maar ja, tijden veranderen zeker… De gids gaf ons uitleg (natuurlijk in het Italiaans) over het wel en wee van het kasteel. De voorvaderen van onze eigenste koningin (Paola Luisa Federica Giuseppina Michela Valentina Ruffo di Calabria) hadden nog in het kasteel gewoond!

Na het kasteel ging het richting de bergen. Aan Lago di Cecita, te Sila aten we onze lunch op bij een prachtig uitzicht over het stuwmeer. Om onze lunch verder te verteren stond er een fikse wandeling op het programma doorheen het Parco Nazionale della Silla. De wolven hielden zich schuil en de beren hadden ook betere dingen te doen dan zich te vertonen aan een groep Belgische-Italiaanse tieners. Enkele de edelherten lieten zich van hun mooiste kant zien + de vele “wilde” honden die je hier overal tegenkomt. De wandeling werd echter berekend in Italiaanse kilometers met als gevolg dat we na een uurtje terug stonden we bij ons beginpunt. Het weer zat mee, de sfeer zat er goed in, al bij al was het weeral een geslaagde uitwisselingsdag!

VDAB

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *