Deeltijdse leerlingen ondernemen

Een groepje van 8 gemotiveerde leerlingen van het CLW bekwaamden zich tijdens een 60-uur durende opleiding door NFTE in “Vaardig ondernemerschap en ondernemende vaardigheden”. Op donderdagvoormiddag 24 maart stelden zij het businessplan van hun virtueel bedrijf voor aan hun medeleerlingen, leerkrachten en vooral… een jury van externen. Deze presentatie was een schitterend sluitstuk en de bekroning van hun opleiding.
Ynse Craps en Remco Cumps willen “Triple S” oprichten, waar “Sea, Shaking and Surfing” centraal staan. Hun eigen sportieve ervaringen in het water was duidelijk een stimulans geweest voor deze bedrijfsleiders.
Als Jaimy Hooylaerts ooit echt klusjesman wordt zal hij veel werk hebben: hij wil 24/24 en 7/7 beschikbaar zijn en wil werken! ¨
Loïc Leunen wil als voetbalfanaat van zijn hobby zijn job maken door als tussenpersoon te fungeren bij de verkoop van promo-artikelen voor voetbalclubs. Hij droomt als van een groots nieuw stadion in Tremelo!
Linzy Bos kwam met het meest in het oog springende project: zij ziet een gat in de markt voor een damesclub waar heren uit de kleren gaan! Vele vrouwen zouden op zoek zijn naar de ideale Chippendale! Als promo zou haar bedrijfje “Mea Culpa” met reclame bedrukte condooms uitdelen die tegelijkertijd kaderen in een aidspreventiecampagne.
Tenslotte zorgde Wim Vandermotten voor de kers op de taart: hij stelde zijn droomrestaurant “Pastinaak” op een bijzonder vlotte en stijlvolle manier voor.
Zoals de andere leerlingen stelde hij met kennis van zaken het financieel plan van de onderneming voor en kon vlot antwoorden op de toch niet zo evidente vragen van de juryleden.
DIA en CLW mogen fier zijn op de prestaties van deze leerlingen. Ook al zullen deze jongeren misschien toch geen eigen onderneming opstarten, toch zullen ze heel wat geleerd hebben qua belastingen, aftrekposten, stipte werkhouding, reclame, taalvaardigheid en vooral: geloof in zichzelf.


Klik hier voor een diashow.

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *