Time-2-Break

Wij, leerlingen van 6K, runnen voor ons eindwerk een oefenfirma genaamd Time-2-Break. Om meer klanten en leveranciers te zoeken namen wij deel aan de Belfair-beurs te Gent. Naar deze beurs kwamen oefenfirma’s van over heel de wereld. Deze beurs ging door op 17 februari 2011, maar bracht veel voorbereidend werk met zich mee. Al meer dan een maand op voorhand begonnen we hierover te vergaderen. We verdeelden de taken en iedereen droeg zijn steentje bij. Op woensdag 16 februari zijn we met heel de klas naar Gent gereisd om onze stand op te bouwen. Twee uur hadden we nodig om dat klusje te klaren. Op donderdag 17 februari verzamelden we samen met de leerlingen van 5K om kwart na 7 aan het station in Aarschot. Na een ritje van 1 en half uur bereikten we onze bestemming. We pasten nog een aantal zaken aan zodat de verkoop kon starten. Elke leerling moest 3 uur bij de stand staan, waar er 2 taken waren: ofwel moest je de klanten naar de stand lokken door ze persoonlijk aan te spreken, ofwel moest je de verkoop afhandelen en de bestelbon opmaken. Elke leerling kreeg ook taken die men individueel moest maken zoals aankopen bij andere firma’s en deze beoordelen. Over al de taken moeten we een verslag maken. We hebben veel verkocht, dus de volgende weken moeten we deze bestellingen verwerken tijdens onze lessen. Om 15.30 uur sloot iedereen de verkopen af en moesten we onze stand afbreken. Om kwart na 6 eindigde deze dag in het station.
Het waren leuke maar vermoeiende dagen.
Geschreven door leerlingen van 6K  (Jill De Wijngaert & Julie Maes)

Time-2-Break

Time-2-Break

Time-2-Break

This entry was posted in Economie, Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *