6H GIP

Oud-leerlingen Willem Verreycken en Kevin Heyns schreven ons het volgende.

“Wij zijn oud-leerlingen van DIA die op 10 februari eens een bezoekje kwamen brengen aan onze oude school. Vorig schooljaar waren wij 6de jaars elektriciteit-elektronica en we zijn nu nieuwsgierig naar de eindwerken van onze opvolgers. Natuurlijk zijn de GIP’s van 6H nog niet af maar we hebben er het volste vertrouwen in dat iedereen zijn best zal doen om het tot een goed einde te brengen. Een beetje uitleg bij enkele voorbeelden:

De lichtkrant:

De student is volop bezig met het maken van software om letters d.m.v. leds weer te geven. Eerst probeert hij letters/cijfers weer te geven.Daarna probeert hij die te laten lopen en bewegen van links naar rechts. Als dat klaar is, koppelt hij meerdere displays aan elkaar om een lichtkrant te realiseren.

De dimmer:

Hier is het de bedoeling om via een afstandsbediening van de TV een gloeilamp te dimmen. Het is vooral programmeerwerk. Dat gebeurt met een microcontroller waarmee de studenten in de klas gewerkt hebben.

Het mengpaneel:

5 ingangen kunnen er voor zorgen dat je 5 soorten muziek perfect kan mengen. Er is ook nog een regeling voorzien voor lage, midden en hoge tonen. Het mengpaneel heeft één uitgang die naar een versterker wordt gestuurd.”

This entry was posted in GIP and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *