Toneelstuk ‘Don Quichot’

Op donderdag 13 januari 2011 gingen 5ACEFJK en 6ACDHM naar de toneelvoorstelling ‘Don Quichot’ in CC Het Gasthuis in Aarschot. Het Ongerijmde (Machteld Timmermans, Johny Voners en Bert Vannieuwenhuyse) bracht deze bewerking van het gelijknamige boek van Cervantes en dat leverde deze reacties op.

Don Quichot

“Ik vond dit toneelstuk zeer goed; het zal zo ongeveer het beste toneelstuk zijn dat ik ooit gezien heb. Interessant vond ik de momenten waarop de acteurs geluidjes maakten of een dialect spraken. Dat maakte het stuk realistischer. De woordenschat vond ik vrij moeilijk: soms moest ik even nadenken over wat de acteur nu precies bedoelde. Vooral de acteurs waren formidabel!” (Yentl Delen, 5 industriële wetenschappen)

“Ik vond het fantastisch hoe ze met drie acteurs zoveel personages konden spelen en dat ze met een eenvoudig decor (enkele doeken) toch zo’n fantastisch stuk brachten. Het af en toe breken van de vierde wand was ook leuk toegevoegd. De humor en het verhaal waren amusant en dan Johny Voners, een van mijn favoriete acteurs uit F.C. De Kampioenen, maakte het alleen maar beter!” (Brian De Rijck, 5 industriële wetenschappen)

This entry was posted in Nederlands, toneel and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *