Afscheid van Ferry Theelen

Vandaag namen familie en collega’s afscheid van Ferry Theelen in een emotionele, mooie begrafenisviering. Ferry werkte 40 jaar lang in het Damiaaninstituut als studiemeester-opvoeder. De laatste jaren was hij verantwoordelijke voor de leerlingen van het 4de jaar. Tevens was hij eindverantwoordelijke voor de handboeken in “zijn” boekenkelder en beheerde ook de aankoop van frisdrank.
In z’n toespraak typeerde oud-collega André Delsaerdt Ferry als een man bij wie stiptheid, orde en inzet hoog in het vaandel stonden. De speelplaats en de lokalen van de N-blok lagen er inderdaad piekfijn bij; als leerlingen met een ‘achtste uur’ niet alle papiertjes en blikjes hadden opgerapen, deed Ferry het zelf wel vooraleer hij als laatste de deur sloot. Hij was streng voor anderen en voor zichzelf. Hij was uiterst nauwkeurig en vond ook dat iedereen zo moest werken. Achter die correctheid school echter ook een man met een zeer warm hart voor collega’s en leerlingen; een leerling straffen ging bij Ferry altijd gepaard met een opbouwend gesprek. Hij kende elke leerling!
Hij was mede-initiatiefnemer van de “gezonde dag” voor de vierde jaren. Hij regelde alles en stak zelf de handen uit de mouwen. Gezond eten betekende voor hem ook rustig eten; daarom moest er in het programma ook voldoende tijd zijn voor een goed verzorgd ontbijt. Om de samenhang tussen de leerlingen te bevorderen probeerde hij klasdagen te organiseren en voor de leerkrachten serveerde hij soms een gezellig ontbijt. Hij ging mee als begeleider naar Lourdes en stond mee aan de wieg van de jaarlijkse tocht met de derdejaars naar Scherpenheuvel.
Daags voor hij voor de tweede maal mee naar Parijs zou gaan tijdens zijn laatste jaar op school, stelde men vast dat hij zwaar ziek was. Iedereen stond perplex.
Gedurende 2 jaar vocht Ferry moedig en hoopvol maar verloor uiteindelijk de strijd.
De school verliest een stijlvol man “zoals men er niet veel meer maakt”. De familie verliest een zorgzame echtgenoot, papa en opa.
Bedankt, mijnheer Theelen. Bedankt, Ferry!
In de administratiegang van de school ligt het rouwregister waarin iedereen een gedachte aan hem kan neerschrijven.

Ferry Theelen

Ferry Theelen

Ferry Theelen

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *