4E in Krakau – dag 6

Vandaag vroeg uit de veren want er stond een trip van ongeveer 100 km op het programma. Onder een stralende hemel (en de norm ligt momenteel hiervoor op “het regent eens niet voor 5 minuten”!) vertrokken we met de bus naar Zakopane. Dit dorpje ligt volledig ten zuiden van Polen, in het Tatragebergte en op enkele kilometers van de grens met Slowakije. De Giewont, met een hoogte van 1909m is onder normale omstandigheden van ver te herkennen. Vandaag echter was de zichtbaarheid op deze hoogte beperkt tot enkele meters. Sneeuw daarentegen lag er in overvloed, en dat hebben de leerkrachten geweten!

Zakopane is tevens een gekend skigebied. In het verleden werden er reeds de wereldkampioenschappen schansspringen georganiseerd en tot op heden neemt de stad elk jaar deel aan deze kampioenschappen (met wisselend succes).

In de ul. Krupowki is het aangenaam winkelen. Er is een ruim aanbod aan soevenirwinkeltjes en een variëteit aan eetgelegenheden.

Tenslotte is deze streek ook gekend omwille van de prachtige houten huizen, de gerookte schapenkaas en lederen schoeisel.

Rond 18.00u keerden we terug huiswaarts en … jawel, het regende weer!

Morgen staat de zoutmijn in Wieliszka en het Joods kwartier in Kazimiersz op het programma.
L. Vangenechten


Klik hier voor een diashow – Click here for a slideshow (35 pics)

This entry was posted in Buitenland and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *