Zondag 9 mei: di-A-ctief 2010

Op de derde dag van het feestweekend n.a.v. 50 jaar sterk in technologie bruiste de school alweer van leven! De zon was de hele dag van de partij; de sfeer was prima. Honderden bezoekers zagen leerkrachten en leerlingen in actie in tientallen vaklokalen, werkhuizen en labos. Er was zoveel te beleven, dat je een bijna een volledige dag nodig had om het bijzonder interessante aanbod te bekijken. De jongste bezoekers verlieten de school met technologische snufjes die ze zelf hadden kunnen maken: een magische pennenhouder, een windmolentje met een zonnepaneeltje, een via CNC-gepersonaliseerde sleutelhanger. Ouderen gingen buiten met informatie over de nieuwste snufjes over het passiefhuis. DIA-leerlingen voelden zich terecht trots over hun prestaties als hostess (handel en secretariaat), informant over de zonnevolger die ze zelf hadden ontworpen (elektriciteit-elektronica en elektrotechnieken), begeleider bij het maken van vogelnestkastjes (hout) of producent van flashy-groene shampoo (chemie). Kortom: het Damiaaninstituut toonde drie dagen lang dat het bruist van leven en genoeg energie heeft voor de volgende 50 jaar!!

This entry was posted in Events and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *