Zomers weer voor 4ABC in Putignano

Na een “gescheiden” dag op zondag zagen de Belgische leerkrachten hun leerlingen terug. Ondertussen hadden de meesten al kennisgemaakt met de lekkere uitgebreide Italiaanse keuken. Op zondag ging het bij velen van antipasti over pasta naar vlees en groenten of aardappelen en dan nog naar kaas, fruit en een zoet dessert. Hier staan we duidelijk niet op dieet!
Maandag was het spiegelbeeld van de maandag in onze Belgische gastweek: ontvangst en rondleiding op school, verwelkoming door de directeur, een Italiaanse les en een rondleiding in Putignano door laatstejaarsleerlingen. In de namiddag was het sightseeing in Bari.
Dinsdag bezochten we met 4ABC een plaatselijke fabriek van zuivelproducten waar we leerden hoe mozarella te maken. De rondleiding eindigde met een degustatie. In de namiddag zagen we het ruimer. We verlieten Puglia en de bus bracht ons naar Matera in Basilicata om de sassi te bezoeken: woningen uitgehouwen in de rotsen die nog tot midden 20ste eeuw bewoond waren en waar destijds armoede en ziekte hoogtij vierden. Wat destijds als “de schande van Italie” werd beschouwd is nu werelderfgoed van de Unesco en een toeristische bezienswaardigheid. Een aanrader voor wie het zuiden wil bezoeken. En dat de wereld klein is, mocht ook blijken: sommige van onze leerlingen ontmoetten in Matera toevallig leerlingen van 4F, die momenteel in Potenza verblijven.
Woensdag trokken we meer naar het noorden van Puglia. In Andria bezochten we het museum annex winkel van de “confetti”: dat die confetti niks met carnaval te maken hebben zullen sommige ouders wel merken als ze van zoon- of dochterlief een cadeautje uit Puglia krijgen. Nog even geduld dus. 🙂 Vervolgens trokken we naar Margherita di Savoia,een badplaats waar we onze middagpauze op het strand doorbrachten: nadien leidde een gids ons rond in de “saline”, de zoutbekkens aan de kust waar we ook de roze flamingo konden zien.
En de weergoden zijn ons gunstig gezind. Sinds maandag al genieten we van zalig zomers weer!
VBL


Klik hier voor een diashow.

This entry was posted in Buitenland, Excursie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *