Nieuws uit San Francisco: 6ABCDE

San Francisco (dag 1)

Hallo iedereen,
hier een verslagje over onze tweedaagse trip naar San Francisco.
We vertrokken vrij vroeg met een 8-tal wagens, vol met studenten, bagage en eten. Onderweg passeerden we Sixflags en Napa (wijnstreek). Na een tussenstop bij een Starbucks arriveerden we aan de Golden Gate Bridge voor en spectaculair uitzicht. We zijn ook over de brug gewandeld waarna sommige studenten even rood zagen als de brug zelf…
Onze lunch aten we in de tuin van Palace of fine arts (groepsfoto). Het weer was superzonnig en lekker warm en dit zou zo de hele trip blijven. In de namiddag bezochten we de Haight-Ashbury-wijk, het centrum van love & peace tijdens de 60’s.
Via de beroemde Highway 1 (een van de mooiste kustwegen ter wereld) reden we naar de jeugdherberg waar we de nacht doorbrachten. De jeugdherberg is gelegen in Montara vlak aan de kust op een klif en heeft een fabuleus uitzicht. Sommigen hadden de moed om hun dikke teen (en zelf meer) onder te dompelen in de ijskoude Pacific Ocean!
Slaapwel!

San Francisco (dag 2)
Na een kort maar deugddoend nachtje in de jeugdherberg (opstaan om 7 uur ’s morgens, is dat vakantie??) vertrokken we voor ons tweede dagje in San Francisco. Eerst reden we naar Twin Peaks voor een uitzicht over de stad en de baai. (zie groepsfoto) Daarna werden we afgezet aan Pier 39 en hadden we vrije tijd om de stad te verkennen. De meeste studenten namen de cable car naar Union Square, het Mekka voor shopping. De oudjes daarentegen deden het allemaal te voet! En denk eraan: SF is zeeeer heuvelachtig!!!
’s Avonds verzamelden we voor onze boottocht naar Alcatraz. Dat is de beruchte gevangenis waar onder andere Al Capone en the Birdman vastzaten. Slechts 5 mannen konden ooit ontsnappen maar het is twijfelachtig of ze het overleefden aangezien het water ijskoud is en er een sterke stroming staat. Huur de DVD van ‘Escape from Alcatraz’ of ‘The Rock’ eens en je weet waarover we het hebben…
Gelukkig konden wij allemaal ontsnappen en werden we netjes weer thuis afgezet 😉

Groetjes en prettig weekend!
VGK


Klik hier voor een diashow – Click here for a slideshow.

This entry was posted in Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *