Ecoman – 6BD

De afgelopen weken waren de leerlingen van 6B en 6D volop in de ban van Ecoman², het computerbegeleidende bedrijfsspel van de HUB. De groep werd in 3 teams verdeeld die, uitgaande van dezelfde beginsituatie, 3 verschillende ondernemingen zouden leiden. Iedere week werden er beslissingen genomen, doelstellingen vooropgesteld en strategieën bepaald. Op die manier leerden we het reilen en zeilen van een bedrijf kennen en het werken in groepsverband.

Op maandag 29 maart 2010 was het de ‘intensieve begeleidingsdag’. Die dag kregen we al de eerste resultaten van onze beslissingen te zien. Met deze gegevens konden we weer aan de slag. Gelukkig kregen we nu de hulp van de begeleidster van de game, iets wat we in de weken vooraf wel gemist hebben. Na de middagpauze werden onze nieuwe resultaten bekend gemaakt. Gunstig voor de een, minder voor de ander.

   
   
   

Klik om te vergroten.

Er kwam nog een extra opdracht bij rond duurzaam ondernemen. Iedere groep had een specifiek probleem waarrond oplossingen gezocht werden. Bovendien moesten de algemene directeuren een presentatie geven over hun oplossingen.
Na nog een ronde te spelen, kregen we een getuigschrift van deelname uitgereikt. Bovenop het getuigschrift kregen we nog een cadeautje: een USB-stick.
Het was een leerrijke ervaring en een goede test om in teamverband te werken. Het heeft ons veel bijgebracht en nodige stress bezorgd, maar algemeen zijn de reacties positief.

Dave Van den Heuvel, 6D

This entry was posted in Economie, Events and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *