Belfair 2010

Op 18 maart 2010 hebben wij, de leerlingen van het 5e en 6e jaar handel aan een internationale handelsbeurs voor oefenfirma’s deelgenomen. Deze beurs vond plaats te Gent in het International Convention Center.
Naar aanleiding van de beurs werd een stand opgebouwd. Ook werden er flyers en posters gemaakt. We hebben vooraf veel reclame gevoerd en allerlei promoties werden opgestart.

Op de beurs zelf hebben we de gelegenheid gekregen om allerlei commerciële activiteiten te verrichten. Zo hebben we de kneepjes van het vak kunnen leren op gebied van verkoopsgesprekken, verkoopstechnieken en onderhandelingstechnieken. Elke leerling kreeg taken toegewezen naargelang zijn functie in het bedrijf. Daarnaast moest hij een leerling van het 5e jaar begeleiden. De bedoeling was om zo de vijfdejaars wegwijs te maken in de werking van de oefenfirma en de inhoud van hun job wat uit te leggen. Iedereen was dolenthousiast en ging meteen van start bij aankomst. Op de beurs was er heel wat te beleven, zo was er bijvoorbeeld een actua-quiz waaraan iedereen mocht deelnemen. Ook werden er wedstrijden gehouden voor de mooiste stand, beste promotie, mooiste affiche,… hier waren zeer leuke prijzen mee te winnen. Helaas heeft Time-2-Break geen prijs gewonnen, al hadden we er wel eentje verdiend! Er waren natuurlijk ook doelstellingen vooropgesteld die we op de beurs wilden behalen. Deze doelstellingen hebben we één voor één tot een goed einde gebracht.

Toen de dag ten einde liep was iedereen verbaasd over de uitstekende verkoopcijfers.
Het was een vermoeiende dag geweest, maar iedereen kan terugblikken op een prachtige en leerrijke ervaring. Iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet, dit was dan ook te merken op de trein terug. Er werd nauwelijks nog een woord gezegd.

Stef Sente


Klik hier voor een diashow.

This entry was posted in Economie, Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *