INTERNATIONAAL BEZOEK VOOR 4 ABC – deel 2

De eerste Belgische schooldag werd voor onze Italiaanse gasten uit Putignano op maandag 8 maart gevuld met een verwelkoming door directeur J. Smeets, een Nederlandse les, een reële rondleiding door de school en een virtuele door België aan de hand van PowerPointpresentaties die de leerlingen van 4 ABC in het Engels voorstelden.
De Italianen kregen een praktijkles pralines maken bij Delvora in Betekom en in de namiddag verkenden ze in Italiaans-Belgische groepjes Aarschot met een fotozoektocht.
16 u 15 was het einde van de schooldag.
Dinsdag 9 maart duurde het dagprogramma wat langer dan de normale schooluren. We brachten een hele dag in Brussel door: een fotoshoot aan het Atomium, een bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen waar de dino’s dé blikvangers waren, en na de picknick in het Jubelpark zagen we al wandelend heel wat Brusselse bezienswaardigheden: de Zavelkerk, het koninklijk paleis, het Europees en Belgisch parlement, de Sint-Michaël en Sint-Goedelekathedraal, de Beenhouwersstraat, de Grote Markt …. en natuurlijk Manneken Pis.
Nog even wat vrije tijd en dan bracht de bus ons in volle avondspits terug naar Aarschot.

VBL


Klik om te vergroten.

This entry was posted in Bezoekers and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *