6ABCDE naar Brussel

Op 26 februari kwamen de leerlingen van 6ABCDE om half 9 samen in het station van Aarschot. We trokken die dag naar Brussel. In de voormiddag leidde een gids ons rond in het museum van de Nationale Bank. Tegen de middag wisten we welke kenmerken een echt bankbiljet moet bezitten en hoe het gemaakt wordt. Bovendien kennen we nu ook de evolutie van de betaalmiddelen doorheen de tijd.
Ook de geschiedenis van het geld over de hele wereld – van vroeger tot nu – wist velen onder ons te boeien door de verwerking ervan in een leuke, visuele voorstelling.
Zowel de Belgische Frank als de esthetiek werden niet over het hoofd gezien. Dit dankzij een rondleiding door de historische zalen van de Nationale Bank.

In de namiddag kregen we een uiteenzetting over de Europese Unie door professor Hendrik Vos van de Gentse universiteit. Hij haalde zowel de positieve aspecten als de werkpunten van de Europese Unie aan. Daarna hield Ivo Belet, Europees Parlementslid voor de EVP, een toespraak over het Europees Parlement. Hij lichtte ons de hedendaagse bezigheden van het Europees Parlement toe. We sloten de dag af met een debat over de toekomst van Europa.

Het was een boeiende en leerrijke dag!

6ABCD

   
   
   

Klik om te vergroten!
This entry was posted in Binnenland, Economie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *