6D doet mee aan Zalmprogramma (KU Leuven)

Deze maand februari namen 10 leerlingen van 6D (economie-moderne talen) deel aan het Zalmprogramma (talen) van de Katholieke Universiteit Leuven. Dat project wil leerlingen beter voorbereiden op de overgang van het secundair naar het hoger (universitair) onderwijs en bereidt hen voor door te werken aan die vaardigheden die hen van nut kunnen zijn aan de hogeschool of universiteit.

Op school namen deze zesdejaars deel aan sessies geleid door een student van de KU Leuven, waarin ze o.a. werkten aan hun formele taalvaardigheid, studieplanning, ICT- en informatievaardigheden. Na deze voorbereiding trokken de leerlingen tijdens de krokusvakantie naar Leuven om in de openlesweek colleges bij te wonen aan de universiteit en lessen te volgen aan de hogeschool. Daar ondervonden ze persoonlijk de verschillen in aanpak, grootte en onderwerp van de hogeschool en universiteit. Zo is een verdere stap gezet naar het maken van de juiste studiekeuze. Enkele reacties:

“Het college Europese Letterkunde was heel interessant! Het beviel me meer dan de leerstof van de hogeschool.”

” In een hogeschool zit je nog altijd in een kleine klas. Aan de universiteit zit je met heel veel studenten in een grote aula.”

“Nu weet ik zeker dat ik de juiste studiekeuze gemaakt hebt.”

“Ik ga taal-en letterkunde studeren!”

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *