Studiebezoek IMEC

Op dinsdag 2 februari vertrokken 5E (IW) en 6H (elektronica) omstreeks 11.30u met “De Lijn” naar Heverlee.
Ze werden er uitgenodigd door IMEC, een hoogtechnologisch bedrijf, waar aan wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt op nanostructuren. Wat voor ons “de ver van mijn bed show” lijkt, is voor IMEC actualiteit of zoals men er zelf zegt: “de moderne processoren zijn voor ons verouderd”.
Na een korte powerpointvoorstelling werden we rondgeleid door het bedrijf en bezochten er o.a.: de clean-room (met de nodige beschermingsmaatregelen), de stookzaal, de koelinstallaties, de UPS en elektrogeengroepen, een zaal met allerlei gassen en chemische vloeistoffen voor het productieproces, hun eigen brandweeruitrusting en een modern uitgeruste controlekamer. Kortom, ter ondersteuning van de super hoogtechnologische activiteiten gebruikte men er ook de klassieke regelsystemen. Een boeiend en leerrijk bezoek. En ja … de cliché: “de bus is altijd een beetje reizen” is wel degelijk juist!
(VGE)

Ook de leerlingen van 5 Industriële Wetenschappen schreven een impressie:

Op 2 februari bezochten we IMEC, een bedrijf dat gespecialiseerd is in microtechnologisch onderzoek. Na een korte presentatie over het bedrijf, werden we rondgeleid in het bedrijf. Zo mochten we onder andere een kijkje nemen in de cleanroom (een stofvrije ruimte, vandaar de naam) waar ze nanochips maken en testen. Een oud-leerling van onze school rondde de dag af met uitleg over de robots die ze maken.

Klik hier voor een grote diashow.

This entry was posted in Excursie, Technologie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *