Een oud-leerling die in DIA slim in wetenschappen en sterk in technologie werd

Tom Cortens studeerde enkele jaren geleden af in de richting Elektronica in DIA. Hij studeerde niet verder, maar ging onmiddellijk werken als hersteller van HST-treinen. Hier rustte hij echter niet op z’n lauweren. Hij ontpopte zich tot specialist in het elektronische brein van deze treinen.

Aan de leerlingen van 5 en 6 H (elektriciteit-elektronica) legde hij vandaag de finesses van zijn job uit, op uitnodiging van zijn oud-leerkracht dhr. Van Hoogten. Voor de leerlingen werd het een boeiende namiddag. Uit het verhaal en de tekeningen van Tom zagen zij, vanuit de praktijk, de verbanden tussen elektriciteit en elektronica.

Het werk van Tom combineert motoren, vermogen, sturing, hoogspanning, zwak- en sterkstroom. Alles wat in de klaspraktijk bovendien zeer klein is, krijgt in een HST reusachtige afmetingen.
Tom sprak de leerlingen toe als een volleerde leerkracht die zelfs vragen stelde aan z’n oud-leerkrachten. Het werd een boeiende en gemoedelijke namiddag! Deze oud-leerling slaagde erin de huidige leerlingen de zinvolheid en de verbanden tussen vakken en vakonderdeel aan te tonen. Daarmee overtuigde hij hen dat de wereld van de elektronica bijzonder rijk is. 


Klik om te vergroten.
This entry was posted in Bezoekers, Technologie, Wetenschap and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *