‘Slim in wetenschap – sterk in technologie – bedrijvig in economie’

is de slogan van het Damiaaninstituut Aarschot. De school wil duidelijk maken dat een technische school niet alleen voorbereidt op de arbeidsmarkt, zoals men nog te vaak denkt. De school wil 12-jarigen laten kennismaken met technologie en wetenschap via allerlei proefjes en experimenten.

Wie droomt er niet van een eigen raket te bouwen? Een klok in elkaar steken met tandwielen en wijzers, snelheidsreacties meten en onderzoeken: allemaal workshops waarmee een ingenieur-in-spe zich uren kan bezighouden. Een toekomstige master in wiskunde of informatica zal zeker zelf een rekenmachientje willen maken. En wie ervan droomt bouwkundig tekenaar te worden zal zeker interesse hebben in de structuur van een torengebouw of een brug.

Toekomstige bio-ingenieurs, artsen, laboranten, diëtisten, verpleegkundigen … worden klaargestoomd voor de universiteit of hogeschool in studierichtingen als biotechnische wetenschappen of chemie. TSO-richtingen als industriële wetenschappen, bouw- en houtkunde, elektriciteit-elektronica, elektromechanica bereiden jongeren perfect voor op een universitaire opleiding als burgerlijk of industrieel ingenieur, master in wiskunde of informatica … of op een professionele bachelor als landmeter, bouwkundig tekenaar, technisch regent …

Op 14 en 15 december zet het Damiaaninstituut haar deuren open om jongeren van 12 te laten snoepen van techniek en wetenschap. Op vrijdag 11 december mochten de eigen eerstejaars leerlingen alle experimenten uitproberen. Zij zijn alvast blij met hun keuze! (MB)

   
   
Klik om te vergroten!
This entry was posted in Bezoekers, Events, ICT, Technologie, Wetenschap and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *