RELIEKEN PATER DAMIAAN AANGEBRACHT

Dinsdag 22 september was een belangrijk moment in de laatste rechte lijn naar de heiligverklaring van pater Damiaan. De stoffelijke resten, de relieken, werden geplaatst in glazen omhulsels. De zwarte haarlok kwam terecht in een glazen kader. Het voetwortelbeentje met een beetje gruis werd veilig opgeborgen in een glazen kubusje. Alles werd heel plechtig verzegeld met een rood lakzegel. Dit alles gebeurde in Mechelen in aanwezigheid van kardinaal Danneels en iemand van het Damiaaninstituut.. De kardinaal zei blij en dankbaar te zijn dat onze school zo’n eenvoudige en mooie reliekschrijnen heeft gemaakt.
De houten kistjes kwamen nog even terug naar de school om er de allerlaatste details aan toe te voegen. Dan zijn ze klaar om meegedragen te worden in de fietsbedevaarttocht van 1 oktober. Iedereen zal dan de reliekschrijnen zelf kunnen bewonderen én groeten.
Diablog krijgt de primeur van de foto’s.

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *