Damiaanpostzegel

Dinsdag, 30 juni 2009
POSTZEGEL HEILIGVERKLARING PATER DAMIAAN VOORGESTELD

MECHELEN (KerkNet) – Johnny Thijs, gedelegeerd bestuurder van de Post, heeft vanmiddag in de postzegeldrukkerij in Mechelen de postzegel ‘Pater Damiaan’ voorgesteld aan kardinaal Godfried Danneels en vicepremier Steven Vanackere. De kardinaal en de minister startten symbolisch de druk van de postzegel, die vanaf maandag 5 oktober a.s. verkrijgbaar zal zijn. Op zondag 11 oktober 2009 vindt zoals bekend in Rome de heiligverklaring van Pater Damiaan plaats. Ter gelegenheid daarvan pakt De Post op 5 oktober met een speciale postzegel uit.
Het drukken van de nieuwe postzegel ging vanmiddag dinsdag 30 juni van start in aanwezigheid van kardinaal Danneels en vicepremier Steven Vanackere. “Wij zijn allemaal fier op Pater Damiaan”, sprak Johnny Thijs. “Met de speciale postzegel naar aanleiding van zijn heiligverklaring brengt De Post hulde aan een van de grootste Belgen ooit.” Kardinaal Danneels schetste vervolgens een spiritueel portret van Pater Damiaan en vicepremier Vanackere onderstreepte op zijn beurt de belangrijke voorbeeldfunctie van de missionaris uit Tremelo.
De nieuwe postzegel is een creatie van MVTM (Postgrafici Myriam Voz en Thierry Martin). De speciale postzegel wordt in een oplage van 327.000 exemplaren op blaadjes van 5 stuks gedrukt. Hij is vanaf 5 oktober in alle postkantoren per stuk en via eShop per blaadje verkrijgbaar. Zijn frankeerwaarde is die voor een standaardbrief naar alle Europese landen (nu 0,90 €).

Bron: Kerknet.

This entry was posted in Damiaan and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *