Havensignalisatie Oostende – studiebezoek 6P

Op een zonovergoten dag trokken we (6P, elektrische installatietechnieken) met de trein naar Oostende. Onze emmertjes en schopjes klaar om een fijne dag te beleven, maar onze leraars vertelden dat we er niet alleen zouden gaan schelpjes rapen. We zouden ook wat bijleren en dat zo op het einde van het schooljaar…

Iedereen die al in Oostende is geweest, kent de havengeul. Je zou het misschien niet verwachten maar het is daar een drukte van jewelste. Welnu, al het in- en uitgaand verkeer van gans de haven van Oostende en ook dat van de jachthaven van Blankenberge wordt geregeld vanuit het bekende gebouwtje aan de ingang van de haven in Oostende.

Onze leraars automatie hadden al heel wat wilde verhalen verteld over de mogelijkheden van PLC, maar dat ze naar mekaar sms’ten was wel erg verrassend. De centrale beheercomputer ‘praat’ met de installatie in de vuurtoren, de signalisatielampen aan de ingang van elk havendeel en aan de ingang van de havengeul. Vaak krijgen we van onze ouders en leraars te horen dat ons geschrift in sms onverstaanbaar is, maar ze moeten dan maar eens gaan lezen wat die PLC’s doorsturen.

Van dit alles wilden we jullie graag foto’s tonen, maar volgens die mensen daar mag dat niet in het kader van spionage, dus gaan jullie het moeten doen met enkele leuke kiekjes van deze fantastische klas van het Damiaaninstituut.

In de namiddag wandelden we voorbij de gerestaureerde Mercator en tot onze verbazing zagen we dat er een tentoonstelling was over de overbrenging van de patroonheilige van onze school. Hiermee zijn we het organiserend team van de feestelijkheden te snel af en hebben wij al een voorsmaakje gehad dat ze ons niet meer kunnen afpakken. Ze kunnen misschien de Mercator naar Aarschot halen via de Demer.

In elk geval als je ook naar deze tentoonstelling komt, kijk dan speciaal naar die verkeerslichten en op een terrasje stuur je maar een sms naar de vuurtoren… Doe hem dan zeker de groeten van 6P!

This entry was posted in Binnenland, Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *